Vi har pratat med Malin Karlsson, Restaurang- & evenemangschef på Solvalla, som berättar hur de utformar sina julbord och fester för att möta både stora och små företags önskemål.
Storslagna ytor med utsikt över travbanan
Malin beskriver hur Solvallas lokaler ger gästerna en upplevelse utöver det vanliga:
”Vi tre etagerestauranger hos oss som kan ta upp till 700 personer som max, lite beroende på om man skall bygga scen i lokalen eller inte vi har stora panoramafönster med en utsikt över vår travbana så vi kan dekorera utanför. Vi kan ha ett luciatåg med häst och vagn utanför, eller varför inte våra fina traktorer dekorerade med belysning. Eller om vi tex har ett bilmärke som kund så kan vi arrangera ett luciatåg med deras olika bilmärken. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränser för vad vi kan göra. Vi har skärmar i hela lokalen så vill man som kund visa något specifikt så går det utmärkt. Vi har även en storbildsskärm ute på banan.
Och eftersom vi inte har några julbord inplanerat i vår kalender, och endast tar emot stora bokningar så gör det att kunden får oss och lokalen helt för sig själva.
Lokalen dekoreras naturligtvis fullt ut med tomtar och granar. Eller det tema kunden önskar.”
Flexibilitet för både stora och små grupper
Enligt Malin finns det stor frihet att anpassa lokalerna för olika behov:
”Vår festvåning kan vi sätta 500 gäster på långbord. Men vi kan också stänga igen våra dragdörrar för att skapa mindre ytor för kunden med break-outs med olika teman.”
Scener och underhållning i flera nivåer
Malin lyfter också fram möjligheterna till underhållning i olika format:
”Vi kan bygga små intima scener i alla våra lokaler eller storslagna scener i 2 av dem, eller varför inte en liten i baren till minglet och en stor i middagslokalen. Så flexibiliteten är otrolig. Att skräddarsy sitt julbord hos oss ser vi som en av våra styrkor.”
Logistik som fungerar sömlöst
När det gäller logistik och flöden vill Malin göra det enkelt och smidigt för alla gäster:
”Vi bygger en stor buffé i den lokal gästen väljer. Sedan är det upp till gästen om de önskar få ‘det kalla’ på julbordet serverat vid bordet och sedan hämta det varma på buffén. Och varför inte bygga ett godisrum med allt julgodis du kan tänka dig i ett annat. Jag ser Kalle och Chokladfabriken framför mig. Om inte kunden önskar ett annat upplägg, då kan vi köra en serverad julmiddag istället.
Vi har en stor parkering i anslutning till vår huvudentré, där vi utan problem tar emot taxis eller bussar, men vill man ta bilen hit själv går det utmärkt.”
Helhetslösningen som uppskattas mest
Till sist berättar Malin om vad kunderna uppskattar mest:
”Våra större bokningar där ett företag abonnerar en av våra restauranger så är det just flexibiliteten, parkeringen och att vi kan hjälpa till med allt kring ett julbord eller en julfest just för att vi har kapaciteten. Viktigt för oss är att gästen har one point of contact.”







